شاید در نگاه اول این دو ویژگی بسیار شبیه هم باشند اما واقعیت این است که این دو به خاطر تفاوت های بنیادی خود اصلا با یکدیگر قابل مقایسه نیستند.
برای درک بهتر این مطلب ابتدا بهتر است تک تک این ویژگی ها را به طور جدا بررسی کنیم.
قابلیت VMware vApp
این ویژگی که در سطح Clustering در vCenter قابل مشاهده و تنظیم است به مجموعه ای از ماشین های مجازی اطلاق می شود که در یک پکیج جای می گیرند و هدف مشترکی را دنبال می کنند. vApp به مدیر شبکه اجازه می دهد تا چند ماشین را در یک پکیج جای دهد، منابع پردازشی پکیج را تغییر دهد (بدون نیاز به تغییر منابع ماشین های داخل پکیج به طور جدا)، پکیج را به طور یکجا خاموش یا روشن نماید، آن را بین هاست های مختلف جا به جا کند (و یا در قابلیت هایی مانند HA، DRS و FT این پکیج به طور یکجا به هاست های دیگر منتقل شود.) و همچنین از این پکیج برای استفاده های بعدی Clone بگیرد.
برای مثال وقتی شما بخواهید VCenter Opration Manager را نصب کنید این محصول به طور خورکار دو ماشین Analystic و UI را به صورت یک پکیج در vApp در می آورد و این دو همواره در کنار هم خواهند بود.
مثال ملموس تری که در این زمینه می توان زد استفاده از این قابلیت در مجازی سازی دسکتاپ است، برای مثال در VMware View همیشه نیاز داریم که یک Connection Server، یک Composer Server، یک Database Server و یک Gold Image در دسترس داشته باشیم. میتوانیم این چهار ماشین را به صورت یک پکیج در آورده و از قابلیت های vApp در آن استفاده کنیم.
قابلیت Citrix App-V
در همین ابتدا باید بگوییم استفاده از کلمه Citrix قبل از App-V یک بی انصافی آشکار است، چرا که App-V یکی از محصولات پر طرفدار Microsoft است که در حوزه مجازی سازی Application های مایکروسافتی کار میکند. محصول Citrix XenApp می تواند در زیرساخت هایی که از این محصول مایکروسافت استفاده می کنند (و اتفاقا از آن راضی هم هستند?) مورد استفاده قرار گیرد و همچنین با این زیرساخت Sync شود. یعنی به جای اضافه کردن Application ها به صورت Manual و یا از طریق Start Menu موجود در XenApp میتوان از Application های Stream شده در App-V استفاده نمود. مزیت استفاده از App-V در مقایسه با حالت های معمولی این است که در این روش برنامه ها قابلیت Update و پشتیبانی خودکار را خواهند داشت.
نویسنده: آرزو ملکی